Voor wie?

Reanimatie op locatie is voor iedereen die wil leren reanimeren! Voor individuen, bedrijven, sportverenigingen en zorg organisaties, alles is mogelijk! Maar ook basis- en middelbare scholen, behoren tot de doelgroep!

Reanimatie op locatie komt naar uw gekozen locatie toe.

Het hoofddoel van reanimatie op locatie is het verzorgen van reanimatie cursussen. Met als doel zoveel mogelijk mensen trainen, om in noodsituaties, adequaat, accuraat en doortastend te kunnen handelen. En hierdoor mogelijk levens redden.

Zoals het officieel ook hoort, maak ik onderscheid tussen kinder- en volwassen reanimatie cursussen. De verschillende curssen worden gegeven volgens de richtlijnen van de Nederlande Reanimatie Raad (NRR) en het Oranje Kruis. Daarnaast kijk ik ook naar de wensen van particulieren, verenigingen of organisaties. Hierdoor kunnen (mogelijke) problemen die in de praktijk vaker voorkomen behandeld worden

Enkele voorbeelden:

  • Wielerverenigingen hebben weinig behoefte aan een verslikking. Terwijl het probleem van een allergische reactie op basis van een wespensteek veel voorkomender is. Net zoals een val op het hoofd of een stuur in de buik (stomp trauma).
  • Middelbare- en basisscholen, kinderdagverblijven en gastouders wil ik de situaties zo reëel mogelijk nabootsen. Wat doe je bij een kind die zich verslikt? Of een vreemd voorwerp in de mond heeft gedaan? Wat is belangrijk bij een kind die suikerziekte heeft? Wat zou je kunnen doen om een reanimatie te voorkomen bij kinderen die ernstige allergisch zijn, voor bijvoorbeeld pinda’s.
  • Watersportverenigingen zullen vaker een persoon uit het water halen. Maar wat doe je nou precies bij een drenkeling, wat zijn extra aandachtspunen en aanpassingen van het normale reanimatie protocol.
  • Voor Verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg, geef ik naast reanimatie trainingen, ook de mogelijkheid om zich te scholen in de ABCDE-methodiek. Hoe benader je een zieke patiënt volgens de ABCDE-methode? Waar zou ik allemaal op kunnen letten? Hoe kun je een patiënt verder optimaliseren, voordat artsen of ambulance verpleekundige aanwezig zijn.
  • Wat heeft oververhitting bij sporters, met name bij hardlopers, te maken met reanimaties? Hoe zou dit voorkomen kunnen worden?

Weet u hoe u moet handelen in nood? Kies voor veiligheid en schrijf jezelf, organisatie of vereniging in.

Basic Life Support (BLS) training

Pediatric Basic Life Support (PBLS) training