Info

Reanimatie op locatie is een jong bedrijf, die erop gericht is om kennis en cursussen aan te bieden, voor iedereen die wil leren reanimeren. Dit kan variƫren van basisscholen tot vakgerichte opleidingen, van sportverenigingen tot gezondheidsorganisaties.

In de basis ben ik een HBO opgeleide verpleegkundige. Daarna heb ik mij gespecialiseerd en ben ik nog altijd werkzaam op de hartbewaking. Dit is een acute afdeling in het ziekenhuis, waar onverwachte en kritieke situaties dagelijks voorkomen. Daarnaast participeer ik in het reanimatie team van het ziekenhuis en ben ik specialistische reanimatie trainer (Advanced Life Support). Ik geef sinds 2014 reanimatie onderwijs voor artsen, SEH-, IC- en CCU verpleegkundige.

Er bestaat een reanimatiecompetitie, waar ik verschillende keren aan meegedaan heb. In 2015 heb ik een team getraind en zijn we Nederlands kampioen geworden. Hierdoor durf ik wel te zeggen dat ik een expert ben.

Nederlands Kampioen Reanimeren 2015

Het voordeel van een cursus volgen bij reanimatie op locatie is, dat ik beschik over een enorme hoeveelheid aan praktijkervaring en reanimatieonderwijs. De kennis en kunde die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, gebruik ik om de cursussen zo realistisch mogelijk te maken.

Naast mijn werkzaamheden op de hartbewaking, geef ik al geruime tijd les op de Antonius Academie. Aan studenten in opleiding tot verpleegkundige, maar ook aan studenten voor een gespecialiseerde opleiding. De leukste lessen vind ik met interactie en het onderling delen van praktijk ervaringen.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen kan leren reanimeren!

Maar verschillende mensen ervaren spanning of een drempel, die echt niet nodig is! Achteraf hoor ik altijd veel positieve reacties. In de cursus wil ik vooral handvaten bieden, hoe te handelen in een spoed situatie. Daarnaast geef ik training in kleinere groepen (max 6 personen), wat fijn is voor een veilig leerklimaat. De kleine groepen zorgen er ook voor dat ik veel aandacht per cursist heb en veel aandacht besteed kan worden aan persoonlijke doelen.